خواص سیر سیاه در طب سنتی 4

خواص سیر خام و پخته؛ تفاوت‌ها، فواید و نکات مهم برای سلامتی ایمنا

برخی تحقیقات نشان می دهد که این ماده غذایی می تواند به کاهش آسیب کبدی، کاهش رسوبات چربی در کبد و تعادل مجدد اندازه سلول های کبدی کمک کند. سیر سیاه دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. التهاب می‌تواند منجر به بیماری‌های مختلفی مانند آرتروز و بیماری‌های قلبی و عروقی شود. سیر سیاه، یک نوع سیر فرآوری شده است که با قرار دادن سیر خام در معرض دمای بالا و رطوبت بالا به مدت چند هفته تهیه می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود که سیر سیاه رنگ تیره و طعمی متفاوت از سیر خام داشته باشد.

سیر به دلیل داشتن ترکیبات فعالی مثل آلیسین فشار خون را بسیار پایین می‌آورد. سیر با جلوگیری از تولید آنژیوتانسین II، افزایش تولید سولفید هیدروژن و اکسید نیتریک و خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی خود، می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد. باعث کاهش وزن می‌شودبعضی از افراد از خواص سیر سیاه برای لاغری استفاده می‌کنند. چون در یک مطالعه حیوانی مشاهده شده است که این ماده غذایی خواص ضد چاقی دارد و می‌تواند تجمع چربی را در ناحیه شکم کاهش دهد.

میزان گرمی سیر بسیار بالاست و رطوبت آن هم به تازگی سیر بستگی دارد. یک حبه سیر ۳ گرمی تقریباً هیچ کالری ندارد و اگر کل حبه را مصرف کنید، تنها ۴ کالری به مصرف روزانه شما اضافه می‌شود. سیر سیاه را به کمی پیاز تفت بدهید و از آن به‌عنوان گارنیش یا دورچین برای تزئینات غذایتان استفاده کنید.

در زمان مصرف سیر سیاه با پزشک خود در مورد داروهای دیگری که مصرف می کنید صحبت کنید. سیر خام و سیر سیاه به نظر نمی رسد عوارض جانبی خاصی داشته باشد، اما با این حال سیر سیاه ممکن در برخی موارد عوارض جانبی به همراه داشته باشد. سیر سفید طعم قوی و تندی دارد و این باعث می شود دهان و تنفس بوی تندی بگیرد. اگر سیر سفید را خام مصرف کنید ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد و بیشتر از آن به عنوان یک ماده آشپزی عالی استفاده می شود.

همچنین به صورت غیرمستقیم باعثِ بهبود جریان خون و افزایش اکسیژن‌رسانی به ماهیچه‌ها می‌شود که به صورت کلی باعث عملکرد بهتر ورزشکار خواهد شد. ارزش غذایی سیر سیاه با سیر سفید و معمولی متفاوت است و خواص گوناگونی برای سلامتی دارد. سیر سیاه را می‌توانید به‌تنهایی، به‌صورت پودر شده، نگه داشته شده در روغن، به‌عنوان چاشنی سالاد یا در کنار هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید. سیر سیاه چربی خون را کاهش می‌دهد و از بیماری قلبی پیشگیری می‌کند.

می‌دانیم که سیر تقویت‌کننده سیستم ایمنی است و سیر سیاه هم از این نظر مستثنی نیست. بعضی از فرهنگ‌ها هم از سیر سفید و هم از سیر سیاه برای تقویت میل جنسی در مردان استفاده می‌کنند. این مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می‌شوند محافظت می‌کنند.

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سیر سیاه می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. این امر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند سطح کلسترول کلی را کاهش داده و نسبت HDL به LDL را بهبود بخشد.

از جمله، حاوی مقدار بیشتری آنتی‌اکسیدان‌های مبارزه با بیماری نسبت به سیر خام است. آنتی‌اکسیدان موادی هستند که سلول‌های شما را از آسیب ناشی از مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. سیر سیاه همچنین به تقویت تولید کلاژن و الاستین کمک می‌کند که این امر باعث حفظ خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش چین و چروک می‌شود.


ضررهای سیر سیاه
سیر سیاه در بارداری ضرر دارد
سیر سیاه برای کودکان ضرر دارد
سیر سیاه طرز تهیه
سیر سیاه طریقه مصرف
سیر سیاه طبعش گرمه یا سرد
سیر سیاه طبع
سیر سیاه طبعش چیه
سیر سیاه چه طبعی دارد
خواص سیر سیاه طریقه مصرف